Cariera

Cum am inceput o afacere in domeniul reparatiilor de masini de spalat si de ce o vand

Pe principiul: daca nu ai un loc de munca, fa-ti unul4-intrebari-legate-de-cariera-pentru-2010

Prin primavara, unui amic i s-a stricat masina de spalat. De aici este foarte previzibil ce a urmat. Primul lucru pe care il faci este sa cauti pe internet simtomele sa vezi daca poti sa o repari singur, daca nu, apelezi la un service pentru masini de spalat. Exact asta a facut si el, a gasit pe internet un service din Bucuresti pentru masini de sapalat automate si a sunat.

In cateva ore o echipa a venit direct la domiciliu, a facut o constatare, dupa care a spus un diagnostic si un pret. Mai exact era vorba despre schimbarea rulmentilor. La programul de stoarcere masina de spalat facea un zgomot foarte puternic, aproape ca “decola”. Pretul a fost unul destul de piperat, aproximativ 350 de lei.

Eu sunt genul de persoana care nu are in vocabular cuvintele: “nu pot” sau ” nu stiu”, iar amicul meu tocmai pe asta s-a bazat cand i-a venit ideea de a face impreuna un sevice in acest domeniu. O perioada am fost destul de reticent, nu este un domeniu care sa ma atraga.

Dupa multe insistente din partea lui am zis: “ok, o facem!” Am inceput sa studiez piata si mi-am dat seama ca este loc, cu o strategie de marketing bine pusa la punct te ridici destul de repede in acest domeniu. Am facut site-ul, si pagina de Facebook, am luat legatura cu o persoana specializata in repararea masinilor de spalat si am inceput treaba.

Clientii au inceput sa sune intr-un numar ce a depasit asteptariele noastre, chiar a trebuit sa oprim promovarea pentru ca nu reuseam sa preluam intregul flux de clienti. Totul mergea bine pana cand am dat peste o familie de rromi. Nu numai ca nu am primit banii pe manopera dar nici piesele nu au fost achitate.

Din acel moment am spus stop! M-am hotarat sa ma intorc la vechiul meu job,  in momentul ala mi-am dat seama ca ce faceam inainte imi placea mult m-ai mult, asa ca m-am hotarat sa vand aceasta afacere, chiar daca am investit mai mult decat voi obtine pe tot sistemul implementat.

Poate cineva isi doreste o afecere in acest domeniu si nu stie sa se promoveze. Prin pachetul pe care il pun la dispozitie are o promovare de succes. De o luna jumate nu am mai facut absolut nimic pentru a promova acest business si inca primesc telefoane de la 1 – 2 clienti zilnic.

Din pacate in acest moment nu mai avem personal pentru reparatii iar clientii se pierd. Sunt persoane si chiar firme care isi doresc acesti clienti si nu ii au iar noi suntem nevoiti sa ii redirectionam la concurenta.

carieraDaca esti interesat de preluarea acestei afaceri ma gasesti la:

telefon: 0762.135.072