Informatii utile reparatii masini de spalat

Va reamintim ca  ” reparatii masini de spalat ” va sta la dispozitie in orce moment, pentru contact: 0762.135.072 , garantia calitati o gasiti numai la noi.

 

O mașină de spălat rufe este o mașină electrocasnică construită pentru spălare de rufe. Ele pot fi simple, cu program controlat (pe faze de spălat) sau cu program automat (automate). Mașina de spălat folosește energie mecanică produsă de un motor electric, energie termică și acțiune chimică pentru a curăța rufele de spălat.

Energia mecanică dată de motorul de curent alternativ, este transmisă unei cuve-tambur (cilindrice) rotibile, de regulă printr-o curea de transmisie. Tamburul, în care se introduc rufele de spălat, este ciuruit (de jur-împrejur) și prevăzut intern cu nervuri antrenante, utile în procesul de spălare și cel de stoarcere.

El nu este accesibil în timpul cât rulează programul de spălare și încă 2-3 minute după acesta. Energia termică ce încălzește apa de spălat (la o temperatura programabilă) provine de la o rezistență electrică, iar acțiunea chimică curățitoare este realizată de detergenții folosiți, sub formă de pulbere (praf) sau lichid.

Detergentul se dozează proporțional cu cantitatea (în kg) de rufe introduse în cuva-tambur. Se pot adăuga substanțe anti-calciu, dezdurizante a apei utilizate în scopul protejării mașinii și a unei bune spălări. Sunt prevăzute pompe pentru evacuare apei uzate.

Viteza de rotație a cuvelor rotitoare este mai mică în timpul fazei de spălare propriu-zise și mult mai mare în faza de stoarcere centrifugală, cănd poate varia între 500 și 1600 de rotații pe minut, sau chiar mai mult. Mașinile de spălat cu program automat dispun de mai multe programe selectabile,în funcție de cantitate de rufe, de calitatea dorita a spălării sau de felul textilelor de spălat.


Istoria masinilor de spalat:

Încă din cele mai vechi timpuri oamenii și-au spălat hainele prin cufundarea acestora în apa râurilor și lovirea acestora de pietre. Primele dispozitive inventate pentru spălarea hainelor au fost grătarele de lemn.

În 1858, americanul Hamilton Smith a patentat mașina de spălat rotativă. Deși avea o formă care semăna cu mașina de spălat modernă, invenția lui Smith era încă acționată manual.

Prima mașină de spălat acționată electric a fost inventată în Statele Unite în 1908, modelul Thor fiind brevetat de către Alva Fisher și introdus pe piață de compania Hurley Machine Company of Chicago.

În Europa, producția mașinilor de spălat automate nu a început decât la începutul anilor 50. În 2008, Universitatea din Leeds a dezvoltat un model de mașină de spălat care folosește doar 280 de mililitri de apă la un ciclu de spălare, mașină care ar putea revoluționa felul în care funcționează mașinile de spălat economisind cantități uriașe de apă și energie.

Modalitati de folosire corecta:

Inainte de a spaƒla rufele, acestea trebuie intotdeauna sortate: rufele albe, cele colorate, sintetice, delicate, de lanaƒ. Acestea nu ar trebui introduse amestecat in cuvaƒ pentru o spaƒlare.

Indicatiile de spaƒlare de pe etichetele hainelor trebuie respectate. Cele mai dificile pete se scot cu inaƒlbitor inainte de spălarea hainelorin masinaƒ.

Hainele din materiale delicate ar trebui spaƒlate folosind un program special al masinii. inainte de punerea in masina de spălat a rufelor, acestea ar trebui cautate in buzunare pentru a nu fi lasate mici obiecte de metal (monede, agrafe), care pot deteriora utilajul.

Hainele ar trebui inchise la nasturi sau la fermoare inainte de a fi puse in masina de spalat. Cuva-tambur poate fi incaƒrcataƒ la maximum cu rufe din bumbac, insa doar la jumatate cu haine din fibre sintetice si doar la o treime cu haine delicate.

Pentru o incaƒrcare echilibrata (contra baƒtaƒilor in timpul centrifugaƒrii de stoarcere) este de dorit introducerea pentru o spaƒlare in masina de spaƒlat atat a hainelor de dimensiuni mari, cat si mici.

Doza de detergent trebuie potrivitaƒ in functie de gradul de incaƒrcare al masinii. Pentru conservarea masinii, aceasta ar trebui pusaƒ in functiune de cateva ori pe an pentru un ciclu de spalare, faƒraƒ incaƒrcare cu rufe.

Firme care produc masini de splat rufe (Informatii utile reparatii masini de spalat. ):

In Romania

La inceputul anilor 60 in Romania s-a inceput productia masinilor de spaƒlat semiautomate de mai multe tipuri: „ALBALUX”, „CRINUL”, „PALTINIC˜”, „ELECTROBOBINAJ”. Ele erau de 2 tipuri: Cu storcaƒtor si incaƒlzire sau faƒraƒ.In 1977 incep preocupaƒrile pentru fabricarea unor masini cu tambur automate.

In 1978 Nicolae Ceausescu a trimis o echipa de ingineri in Italia,o taraƒ cu traditie in productia masinilor de spaƒlat automate,pentru a prelua o licentaƒ straƒina. S-a cumpaƒrat licenta in 1978.

După modelul masinii de spaƒlat Sangiorgio,si astfel in 1979 incepe productia masinilor de spalat automate la intreprinderea mecanica Cugir. S-a inceput cu masina tip „AUTOMATIC” cu 12 programe si apoi in 1981 cu „AUTOMATIC SUPER” cu 16 programe. In 1993 tot la Cugir a Inceput productia masinilor tip „DIAMANT” o restilizare a primului tip de masinaƒ automata.

Din paƒcate productia a incetat in 2004. In Romania comunista Masinile de spalat Automatic super cu 16 programe erau extrem de scumpe, ajungand saƒ coste nu mai putin de 5500 lei,iar masina de spaƒlat Automatic cu 12 programe saƒ coste in jur de 4800 lei,echivalentul unui televizor color la acea vreme. Chiar si asa scumpaƒ era greu de gaƒsit multe fiind destinate exportului sau nomenclaturii comuniste. Se fabricau in jur de 2500-3000 de bucati pe luna.Ele au fost disponibilein magazine dupa 1984.

In Rominia s-au produs maƒrcile Albalux si Diamant la UM Cugir si Tehnoton .

In anul 2002, piata romaneascaƒ a masinilor de spalat era estimata intre 230.000 si 250.000 de bucati anual, adica 70-75 de milioane de dolari.

Informatii utile reparatii masini de spalat

Informatii utile reparatii masini de spalat. Informatii utile reparatii masini de spalat. Informatii utile reparatii masini de spalat. Informatii utile reparatii masini de spalat. Informatii utile reparatii masini de spalat. Informatii utile reparatii masini de spalat. Informatii utile reparatii masini de spalat. 

Informatii utile reparatii masini de spalat. Informatii utile reparatii masini de spalat. Informatii utile reparatii masini de spalat. Informatii utile reparatii masini de spalat. Informatii utile reparatii masini de spalat. Informatii utile reparatii masini de spalat. Informatii utile reparatii masini de spalat. Informatii utile reparatii masini de spalat. 

Informatii utile reparatii masini de spalat was last modified: decembrie 8th, 2017 by Marius
Informatii utile reparatii masini de spalat was last modified: by