Schimbare rulmenti masina de spalat

[:ro]Schimbare rulmenti masini de spalat BucurestiIn timp, din masina de spalat se aud sunete nefiresti si apar vibratii care cresc in intensitate din ce in ce mai mult. Acest zgomot infernal, in general, se datoreaza defectarii rulmentilor. Majoritatea oamenilor ignora aceste zgomote pana cand devin insuportabile. Acest lucru poate cauza nu numai spargerea completa a rulmentilor dar si deteriorarea axului cruce de la tambur. In final ajungem la trilogia:  RULMENTI, SIMERING SI AX TAMBUR! (service)

De ce se strica rulmentii de la masina de spalat?

schimbare rulmenti masina de spalat

Principala cauza este utilizarea masinii de spalat intr-un mod necorespunzator.
De cate ori ati umplut cuva masinii de spalat pana la refuz. Doar pentru ca ar mai fi ramas doar cateva haine pe afara?
Ei bine, asta este unul din principalele motive! Datorita supraincarcarii, cuva masinii de spalat nu se poate echilibra la intrarea in centrifuga si se invarte descentrat. O alta cauza poate fi instalarea gresita a masinii de spalat. Daca nu este fixata pe un postament drept, incepe sa vibreze foarte puternic si in timp deterioreaza rulmentii. De asemenea daca incarcarea este foarte mica cuva nu se poate echilibra.
Pentru o folosire cat mai indelungata a masinii de spalat si evitarea uzurii rulmentilor. Este recomandat sa incarcati conform manualului de utilizare. Daca nu mai aveti acest manual, incarcati cuva cu 75% din capacitatea ei maxima. Acest lucru poate prelungi viata rulmentilor masinii de spalat.

Pasi pentru schimbarea de rulmenti

In cazul celor cu, cuva lipita procedura este urmatoarea:

1. Se demonteaza cuva din masina de spalat (specific fiecarui model in parte)
2. Se cauta pe cuva zona de imbinare a celor doua parti ale cuvei (apare ca un guler)
3. Cu un burghiu de 4mm se dau gauri in gulerul respectiv (vor fi necesare pentru reasamblarea.                                                         4. Cu ajutorul unui bomfaier. (sau un flex cu disc de 1mm pentru inox). Se taie imbinarea celor doua parti ale

5. Cu un dorn si un ciocan se scot cei doi rulmenti si simeringul.
6. Cu ajutorul ciocanului si a rulmentilor vechi introduceti rulmentii noi batand usor in marginea exterioara a rulmentilor. (ar fi de preferat sa se foloseasca o presa dar pentru uz casnic este mai greu de gasit).

7.Se ung cu silicon negru rezistent la temperatura marginile cuvei si  se reasambleaza aceasta folosind suruburi si piulite M4.

Reparatii masini de spalat, reparatii masini de spalat, reparatii masini de spalat, reparatii masini de spalat. Reparatii masini de spalat.

[:]