Sfaturi utile

 • Utilizarea corecta a masinii de spalat

Pentru a prelungi durata de viata a masini de spalat, este recomandat sa nu umpleti tamburul acesteia mai mult de trei sferturi cu rufe, masina fiind mai stabila la stoarcere decat daca o umpleti jumatate sau plina. Este recomandat sa puneti intre 50 si 80 ml de detergent praf in compartimentul de detergent. Acest compartiment trebuie curatat periodic pentru a evita intarirea detergentului nedizolvat. Va mai recomandam sa faceti pauza intre spalari pentru a se raci componentele. Periodic trebuie sa curatati filtru de scame (daca masina este prevazuta), sita de la furtunul de alimentare cu apa si sertarul de detergent. ( Reparatii masini de spalat )

 • Masina de spalat afiseaza o avarie

Daca masina de spalat semnaleaza o avarie la inceputul programul, in timpul functionarii sau la sfarsit, este bine sa o opriti de la reteaua de curent. Este posibil ca in aceste cazuri masina de spalat sa nu mai reactioneaza la nicio comanda si atunci trebuie scoasa din priza. In cazul in care masina de spalat va afiseaza avaria, consultati cartea tehnica a masinii si urmati instructiunile. Daca nu va este dat in manualul de utilizare al masini de spalat eroarea aparuta, contactati un service specializat. Nu este  recomandam sa mai folositi masina de spalat pana la remedierea defectiuni.

 • Masina de spalat nu incalzeste apa(Reparatii masini de spalat)

Masina de spalat incalzeste apa in functie de programul ales de dumneavoastra sau este prevazuta cu reglaj de temperatura. Daca observati ca masina de spalat nu trece mai departe la clatire sau ca rufele nu sunt spalate bine si observati ca geamul hubloului este rece, atunci avem doua posibilitati:
-rezistenta de incalzit nu mai functioneaza
-modulul electronic sa nu mai dea comanda spre rezistenta.
In ambele cazuri este recomandat sa apelati la service specializat.

 • Masina de spalat se opreste in timpul programului (Reparatii masini de spalat)

In acest caz trebuie sa verificati cateva lucruri:
-verificati daca mai este alimentata cu curent;
-sa va asigurati ca apa nu este oprita (puteti sesiza daca se aude un bazait, inseamna ca electrovalva a deschis sa intre apa dar nu aveti presiune sau este oprita);
-sa nu fie multa spuma (in cazul modelelor cu hublou);
– verificati daca incalzeste apa.
Daca masina de spalat nu prezina niciun semn din cele prezentate mai sus, sunati-ne si va vom ajuta!

 • Masina de spalat nu intra in centrifuga

Se poate intampla ca masina de spalat sa nu intre in centrifuga. In acest caz trebuie sa opriti masina de spalat si sa o scoateti din priza. Lasati furtunul de evacuare a apei cat mai jos, la sifon sau intr-o galeata. In cazuri exceptionale desfaceti filtru de scame. Atentie: aveti grija ca masina de spalat sa fie intr-o baie cu sifon de pardoseala. Dupa ce goliti complet masina de apa si de rufe verificati daca in filtru sunt obiecte straine care sa blocheze pompa. Dupa ce ati curatat filtul, faceti o proba fara rufe, pe un program de clatire si stoarcere. Daca masina de spalat isi face programul corect, puteti sa puneti si un program cu rufe. Daca se intampla sa nu functioneze  pe programul de proba trebuie sa contactati un service autorizat!

 • Masina de spalat nu evacueaza apa

Daca masina de spalat nu evacueaza apa, este posibil ca pompa de evacuare sa fie infundata sau este selectata comanda -oprire clatire sau oprire evacuare. In acest caz  trebuie sa verificati  filtru de scame si sa il curatati foarte bine.

 • Masina spalat se umple cu apa peste limita normala

 • Masina de spalat se umple cu apa când este oprita.

In general aceasta problema porneste de la electrovalva care permite alimentarea cu apa. Este posibil ca furtunul de evacuare sa fie montat gresit (in sifonul chiuvetei). Daca defectiunea porneste de la electrovalva, nu este recomandat sa umblati in interiorul masinii de spalat, va sugeram sa apelati la o persoana specializata. Daca insa problema este racordarea gresita la sifonul chiuvetei, va recomandam sa chemati un instalator.(Reparatii masini de spalat)

Atentie: va sugeram sa luati in serios aceasta problema, din pricina acestei defectiuni se poate inunda locuinta!!!

 • Curge apa pe jos sau pe la sertarul de detergent

In cazul in care apa curge pe la sertarul de detergent, furtunul de alimentare cu apa si detergent dintre sertar si cuva este infundat. Scoateti sertarul cu atentie si curatati detergentul intarit. Verificati si reglati presiunea apei, aceasta nu trebuie sa fie prea puternica. In conditiile in care apa curge pe jos prin fata masinii, verificati filtru de scame, trebuie sa fie inchis bine cat sa nu curga sau sa picure apa.

 • Masina de spalat nu functioneaza

In primul rand trebuie sa va asigurati ca masina de spalat se alimenteaza cu curent, verificati priza cu un alt consumator. Verificati sigurantele din  tabloul electric (daca aveti sigurante automate, asigurati-va ca sunt calibrate corespunzator).
Porniti masina de spalat din butonul de pornit-oprit (on -of ).
In cazul in care masina de spalat nu porneste dupa ce ati facut verificarile de mai sus, apelati la un service autorizat!

 • Masina de spalat nu primeste apa

Verificati usa masinii de spalat sa fie bine inchisa.
Asigurati-va ca apa sjunge pana la intrarea in masina de spalat.
Inchideti si deschideti hubloul.
Se verifica daca robinetul de apa este deschis.
Desfaceti furtunul de alimentare si curatati filtrele de apa, este posibil ca acestea sa fie infundate.(Reparatii masini de spalat)

 • Programul masinii de spalat dureaza prea mult

Timpul de functionare al masinii de spalat este influentat de:
temperatura setata, presiunea apei, de numarul de clatiri, de folosirea programelor de prespalare sau nu.
Timpul de lucru precizat in cartea tehnica este orientativ, eroarea poate fi de + – 20%.
Informatiile cu referire la durata de functionare a programelor le gasiti in manualul masnii de spalat.(Reparatii masini de spalat)

 • Masina de spalat vibreaza si face zgomot foarte puternic

Verificati masina de spalat sa fie bine asezata pe postament, trebuie sa fie un loc perfect plat. Este posibil ca masina de spalat sa fie incarcata prea putin sau sa fie incarcata in exces, in ambele cazuri nu se poate echilibra la intrarea in programul de stoarcere (centrifuga).
Este bine sa verificati din cand in cand asezarea masinii de spalat, in timp aceasta se poate misca. Cand spalati putine rufe este indicat sa folositi turatii cat mai mici. (Reparatii masini de spalat)

Acasa

 

Sfaturi utile was last modified: decembrie 13th, 2017 by Marius
Sfaturi utile was last modified: by